Филм за Плевен гледаха в САЩ и Канада


Филм за Плевен гледаха в САЩ и Канада
07 Януари 2017, Събота


"Плевен - Вълни по равнината" е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, който вече се завъртя по няколко български тв канала

Автор: Десант

"Плевен - Вълни по равнината" е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, посветен на българския град. „Място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Селище, което е променило историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа.

В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава”, се казва в анонса на лентата.

Във филма са представени също така интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус. Ескус е името на днешната река Искър. Това е най-големият римски град на територията на днешна България. Регионът около град Плевен е и един от най-благоприятните за винарство и лозарство. В древността мистичната напитка - виното се е използвала за ритуални цели.

Четири месеца след телевизионната си премиера по българския ефир, филмът "Плевен - Вълни по равнината" беше представен и на българската аудитория в чужбина. Телевизионният канал за българи в САЩ и Канада - BG7TV и най-големият кабелен оператор на територията на САЩ - Кейбълкаст, излъчиха филма на 1 януари 2017 г.

Филмът е заснет от професионалния екип на Файв Стар Медиа Груп с дългогодишен опит в документалистиката. Режисьор на филма е Степан Поляков, който режисира популярния филм "София- Историята на Европа", гледан от над 10 милиона души по цял свят.

Главен оператор е Момчил Александров, който има значителен опит и в испанското игрално кино. Екипът на Файв Стар Медиа Груп в момента работи по най-мащабния документален проект за 2016/2017 г.- Deus Nobiscum /България в блясък/, който бе заснет на територията на 12 държави това лято.


В категории: Новини , Общини , Репортажи , Населени места

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
documentarybg.com
28.01.2017 20:39:48
0
0
С извинение - българската версия е тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ffd7_K9Im2A
1
documentarybg.com
28.01.2017 20:32:22
0
0
Филмът вече е качен и на български език.
https://www.youtube.com/watch?v=HbnWnf-YGLs
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки