До дни пускат пътя Сливен – Ичера, отнесен от свлачище през 2015 г.


До дни пускат пътя Сливен – Ичера, отнесен от свлачище през 2015 г.
05 Януари 2017, Четвъртък


Възстановяването му се забави, след като се оказа, че шосето е... земеделски имот

Автор: Десант

Стига времето да позволи, само още два дни са нужни, за да се довърши ремонта на пътя Сливен – Ичера, който е затворен от пролетта на 2015 г. Тогава заради обилните дъждове пропадна участък от отсечката и шосето беше затворено за движение.

В момента се поставят ограничителни системи. Очаква се в началото на следващата седмица сагата с пътя Сливен – Ичера да приключи и движението по него да бъде възстановено. 

Това е основна връзка от Сливен към Ичера, Градец, Жеравна, Котел и м. Карандила. Въпреки че все още пътят е затворен, се пуска гребло за почистване”, уточнява пред медиите инж. Валя Модева от Областно пътно управление.

Укрепването и рехабилитацията на пътя, който пропадна в участък до местността Моллова гора заради активирало се свлачище, се превърна в истинска сага, след като от отговор на министър Лиляна Павлова стана ясно, че процедурите се бавят заради обстоятелството, че в кадастралния регистър пътят  се води... земеделска земя.

По тази причина се наложи промяната на предназначението, като процедурата отне доста време, докато бъде съгласувана и земеделският имот отново добие статут на път.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки