В Казанлък има 19 осъдени за съжителство с непълнолетни


В Казанлък има 19 осъдени за съжителство с непълнолетни
05 Януари 2017, Четвъртък


Набелязани са редица мерки за превенция на подобни престъпления

Автор: Десант

19 мъже са осъдени в Казанлък за престъпление по чл.191 от Наказателния кодекс, който криминализира случаите, в които пълнолетно лице, без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна или 14-годишна възраст.

За “престъпления против брака, семейството и младежта“  през 2016 г. са били предадени на съд 24 лица.

По инициатива на Районна прокуратура-Казанлък в края на миналата година са проведени редица работни срещи с представители на Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ в общините: Казанлък, Гурково, Павел баня и Мъглиж, Детска педагогическа стая,  Здравни организации и местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общините Казанлък, Павел баня, Николаево, Гурково, Мъглиж, които са пряко ангажирани с работата с деца, извършители и пострадали от престъпления.

Взети са решения за провеждане на превенция чрез здравната медиация към съответната община, търсене на съдействие от общопрактикуващите лекари, най-вече в малките населени места, които при наличния си непосредствен контакт, биха могли да провеждат беседи с лицата, станали обект на сексуално посегателство. Провеждат се и разяснителни кампании за полова просветеност в местните училища.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки