Стефка Костадинова брани рекорда си


Стефка Костадинова брани рекорда си
05 Януари 2017, Четвъртък


Тя излезе с остра реакция срещу предложението на президента на Международната асоциация на спортната преса Джани Мерло да бъдат анулирани всички рекорди в леката атлетика

Автор: Десант

Тези дни президентът на Международната асоциация на спортната преса (AIPS) Джани Мерло предложи да бъдат анулирани всички рекорди в леката атлетика и в "царицата на спорта" да се започне нова ера, която "да даде надежда на следващите поколения".

Тази идея взриви спортните ръгове. С официална позиция по този повод излезе и председателят на БОК Стефка Костадинова, чийто рекорд в скока на височина от 209 см не е надминат и до ден днешен. В своето изявление тя окачествява предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно.

"То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения. Жена е скочила 209 см на високо, друга е скочила 208 в зала – защо това трябва да се забрави и анулира без причина? Същото се отнася и за рекордите на Сергей Бубка, на Юсейн Болт" - изтъква ненадминатата шампионка.

Тя е на мнение, че ако се вземе подобно решение сега, нищо не гарантира, че след година-две някой няма да поиска ново "нулиране" със същите мотиви.

"Засилените напоследък мерки срещу употребата на допинг не са основание да се зачеркне всичко случило се досега в историята. Да - за доказаните нарушения и прегрешилите нека има санкции и анулиране, но защо трябва да страдат и останалите?

Реакцията ми е не само заради световния рекорд в скока на височина, а заради всички, които честно и с огромни усилия са направили нещо значимо като доказателство за възможностите на човека", се казва още в позицията на председателя на БОК.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки