Стипендиантска програма отпуска 6 000 лева за арт проекти на студенти


Стипендиантска програма отпуска 6 000 лева за арт проекти на студенти
03 Януари 2017, Вторник


Желаещите могат да участват в кампанията за набиране на проектни предложения да 19 март

Автор: Силвия Горанова

Два нови арт проекта на студенти ще подкрепи през 2017 г. Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ чрез стипендиантската си програма „Изкуства“. До 19 март желаещите могат да участват в кампанията за набиране на проектни предложения и да представят пред Фондацията творческите си идеи, които биха искали да осъществят пред публика.

Това могат да бъдат проекти за самостоятелни изложби в сферата на изящните или визуалните изкуства, театрални спектакли, музикално-сценични или танцови постановки, концерти, идеи в областта на киното или анимацията,  сценографията, модата или дизайна.

Студентите могат да представят повече от един проект. Програма „Изкуства“ е за бакалаври или магистри, изучаващи изкуства в акредитираните висши учебни заведения в България.

Няма ограничения за формата, по която се провежда обучението им. Тя може да бъде редовна, задочна или дистанционна. Двамата кандидати, чиито проекти спечелят финансиране, ще имат на разположение една година, за да ги реализират. Всяка от стипендиите е 3 000 лв.

Стипендиантска програма „Изкуства“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е учредена през 2015 г. и с нейна подкрепа вече са осъществени два проекта на студенти от НАТФИЗ и НХА – пантомимен спектакъл и изложба-живопис.



Целта на програмата е да стимулира творчеството и креативността на младите артисти, да ги мотивира да бъдат активни и идейни в това, което искат да направят, да им даде възможност да осъществят свои проекти още в началото на творческата си кариера.


В категории: Новини , Културен Десант , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки