Модерен рибарски пристан ще правят в Крайморие


Модерен рибарски пристан ще правят в Крайморие
01 Януари 2017, Неделя




Автор: Десант

С още един модерен рибарски пристан ще се сдобие Бургас. Той ще се намира в най-южната част на квартал Крайморие и се очаква да бъде готов до 2018 г. Проектът вече е одобрен и са съгласувани техническите параметри.

Очакваме се скоро да се даде старт на процедурата за избор на изпълнител. "Това е част от политиката на Община Бургас за отваряне към водните пространства”, коментира градоначалникът на морския град Димитър Николов.

Бургаският квартал засега запазва облика си на малко курортно средище. Неговият плаж е предпочитан от жителите на близките населени места заради спокойствието си, широката плажна ивица и плиткото море. 

Инвестиционен интерес за изграждането на модерен курортен коплекс край тукашния нос Форос от години има Тодор Батков, но засега той не може да започне строителството му, тъй като археолозите все още не са проучили изцяло терена, а при всяка тяхна копка се натъкват на интересни старини. В последно време там бяха открити останките от луксозна римска вила и основите на великолепна средновековна базилика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки