Животът на пострадалата българка в Истанбул е вън от опасност


Животът  на пострадалата българка в Истанбул е вън от опасност
01 Януари 2017, Неделя


Сънародничката ни е младо момиче, на около 28 години. Пристигнала е от Норвегия със своя приятелка, за да празнуват Нова година в Истанбул

Автор: Десант

Българка е пострадала при нападението в нощния клуб в Истанбул късно снощи. Информацията потвърдиха от Външното министерство пред бТВ. Допреди няколко часа се твърдеше, че при терористичния акт няма ранени българи.

Посланикът на България в Анкара Надежда Нейнски посочи, че пострадалата ни сънародничка е младо момиче, на около 28 години. Тя е пристигнала от Норвегия със своя приятелка, за да посрещнат Новата година в Истанбул.


Нейнски добави, че самата тя е била близо до атаката и дори е планирала да отиде в клуб „Рейна" малко след полунощ.

Към обяд са идентифицирани 21 от 39-те жертви. 16 от тях са чужденци, обяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Сред загиналите при стрелбата в „Рейна" са граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия, съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция.

Четирима от пострадалите са в критично състояние. Турските сили за сигурност издирват един нападател, макар да се съобщаваше, че нападателите са двама или трима.

В Генералното ни консулство в Истанбул има сформиран кризисен щаб във връзка с последния акт на насилие в Република Турция.

Българският посланик г-жа Надежда Нейнски в момента се намира в болницата в Истанбул, където пострадалата българска гражданка вече е оперирана. Състоянието й засега е стабилно и животът й е вън от опасност.

Телефонът за връзка с българското Генерално консулство в града е + 90 533 383 64 14


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки