Патриарх Неофит благослови българите за Новата година


Патриарх Неофит благослови българите за Новата година
01 Януари 2017, Неделя


Нека 2017 г. бъде изпълнена с Божията благодат, милост и щедрости, с дела на милосърдие и много лични и обществени успехи, заяви негово Светейшество

Автор: Десант

Нека Новата година да бъде изпълнена с Божията благодат, милост и щедрости, с дела на милосърдие и много лични и обществени успехи. Това заяви негово Светейшество Българският патриарх Неофит в новогодишното си обръщение към българския народ:

„Винаги се радвайте. Непрестанно се молете.
За всичко благодарете; защото такава е
спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса.“

(1 Сол. 5:16-18)

Ваше Високопреосвещенство,
Ваши Преосвещенства, боголюбиви отци,
възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква,
С благодарност към Всеподателя за всички Негови благодеяния и за великата Му милост към нас отново посрещаме Новолетието с молитва, любов и с нова надежда, и с поглед отправен в бъдещето.

Изпросваме от небесата благословение за всяко наше добро дело, полезно начинание и за всяка наша, очакваща ни в настъпващата Нова година радост, към която ни призовава Господ, чрез словото на апостола. А радостта ни е пълна, защото извира от чистата ни православна вяра в Господа и Бога нашего Иисуса Христа и от всяко Негово слово, от непосрамената ни надежда и от любовта, с която украсяваме дарувания ни свише живот.

Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко Божие към нас благословение, с добра воля, с нови надежди, и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли Църквата в този ден и както дълбоко в душата и в сърцето си желае всеки от нас. Да бъде изпълнена с Божията благодат, милост и щедрости, с дела на милосърдие и много лични и обществени успехи.

Нека радостта от Христовото рождение ни съпътства през настъпващото новолетие. Нека вестта за раждането на Божия Син и дошлото с Него наше помирение с небесата ни укрепват и в Новата 2017-та година, а Божият Дух - Духът на мъдростта и на всяка истина (Иоан 14:17; 15:26; 16:13) да насочва всички наши мисли и намерения към вършенето на добри дела, защото това е, което и Бог, и светът очакват от нас - да бъдем съработници Божии и всячески да допринасяме за осъществяването на Божията воля на земята.

И така, подражавайки на Бога и живеейки в мир, в добросърдечие и взаимна любов (Еф. 5:1-2), да въплъщаваме вярата си в дела на щедрост и добротворство.

Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас!

Честита, мирна и от Бога благословена 2017-та година!".

Източник: Агенция „Фокус”


В категории: Новини , Вяра , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки