Абсурдните теми и опасните съвети на Гала най-сетне привлякоха вниманието на СЕМ


Абсурдните теми и опасните съвети на Гала най-сетне привлякоха вниманието на СЕМ
29 Декември 2016, Четвъртък


Сред щуротиите, препоръчвани в предаването „На кафе” по Нова ТВ, са пиене на урина и лечение чрез ток от електропреносната мрежа

Автор: Десант

СЕМ най-сетне санкционира предаването "На кафе" по Нова телевизия. Това стана възможно след масов сигнал на зрители за абсурдните теми и опасни съвети към телевизионната аудитория.

"По повод съдържанието на предаването "На кафе", включено в програмата Нова телевизия на 08.12.2016 г., както и по други подобни случаи, Съветът за електронни медии се е самосезирал за спазването на забраната, предвидена в Закона за здравето - да бъдат рекламирани неконвенционални методи", пишат от регулатора.

Отправено е и искане за становище към Министерство на здравеопазването за експертно мнение.
След получаване на тяхното становище, съгласно разпоредбите на чл. 75, ал. 5, т. 4. (насърчават поведение, което застрашава здравето или безопасността) от Закона за радиото и телевизията и чл. 169 от Закона за здравето (Забраняват се всички форми на реклама на неконвенционални методи, включително свързването им с дейности по профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация), Съветът за електронни медии ще предприеме предвидените законови действия, съобщават от регулатора.

Сред опасните съвети, давани в предаването "На кафе" с водещ Гала, са за лечение чрез ток от електропреносната мрежа, пиене на непастьоризирано мляко и "полезността" от консумацията на урина.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки