Цигани от Козлодуй на съд, пребили старец за 70 лева


Цигани от Козлодуй на съд, пребили старец за 70 лева
29 Декември 2016, Четвъртък


Пробвали да му изтеглят и парите от дебитната карта, човекът си носил в портмонето листче с ПИН-кода, за да не го забравя

Автор: Десант

Врачанската окръжна прокуратура предаде на съд трима мъже за извършен грабеж и използване на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Обвиняемите Н. Николов, С. Василев и Л. Киров, известни с прякорите си Джанго, Дрого и Лилко, са многократно осъждани. Помежду си се познавали отдавна.

Късно вечерта на 7 юли м.г., тримата били заедно в т.нар. „Циганска махала“ в гр. Козлодуй, след което отишли с автомобила на Василев до центъра на града да си купят цигари.

Докато Василев пазарувал, другите двама нападнали възрастен мъж, пребили го и го ограбили. Човекът носил в себе си 70 лева и дебитна карта. В портмонето си, освен личните документи, той обаче държал и листче с изписан ПИН-код на картата.

Въпреки уплахата и болката от ударите, нанесени от тримата цигани, пострадалият мъж съобщил за случилото се в Районното полицейско управление в града с молба да му съдействат дебитната му карта да бъде блокирана.

Междувременно Джанго, Дрого и Лилко се събрали заедно и потеглили към с. Бутан. Пред сградата на кметството Николов спрял автомобила и дал на Василев откраднатата дебитна карта, за да изтегли пари от близкия банкомат. Той на свой ред първо решил да провери наличността, въвел изписания ПИН-код, но получил отказ за достъп.

След този неуспешен опит да се сдобият с пари, тримата решили да се върнат в Козлодуй, но срещнали по пътя полицейски патрул, който се опитал да ги спре.

Криминално проявените успели да се скрият на различни места в циганската махала в града. По-късно същия ден вследствие на проведените издирвателни мероприятия те били задържани.

Разпитан в досъдебното производство, Николов се призна за виновен и даде подробни обяснения за механизма на извършения грабеж и участниците в него, както и последващите действия при използването на платежния инструмент. Обвиняемите Киров и Василев отричат участието си в престъплението и изтъкват различни защитни тези, които се опровергават от събраните доказателства, се казва в прессъобщение от Апелативна прокуратура-София.

Очаква се насрочване на първото съдебно заседание по делото.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки