Срам! Леки присъди и символични глоби – такова е наказанието за незаконните мигранти


Срам! Леки присъди и символични глоби – такова е наказанието за незаконните мигранти
Районен съд - Генерал Тошево е постановил 16 условни и една ефективна присъда срещу 17 имигранти от Ирак за незаконно преминаване на границата. Това съобщиха на 27 декември от пресцентъра на Добричкия окръжен съд. На 16 от чужденците съдът е наложил наказ
28 Декември 2016, Сряда


Девет споразумения е сключила прокуратурата с нарушители на българската граница. За ескспулсиране и дума не става обаче

Автор: Десант

Районна прокуратура – Петрич сключи споразумение със защитниците на двама чужди граждани от Пакистан, извършили престъпление по чл. 279, ал. 2 във вр. ал. 1 от НК във вр. чл. 18, ал. 1 от НК във вр. чл. 28, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София

На 17 ноември т.г. в землището на с. Кулата, община Петрич, те направили опит да излязат през границата на страната ни с Република Гърция, без разрешение на надлежните органи на властта. Деянието било извършено повторно, след като подсъдимите вече имали предходни осъждания за друго такова престъпление от Районен съд – Видин.

Със съдебното определение на двамата пакистанци е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от по пет месеца, което те ще изтърпяват в затворническо общежитие от „закрит“ тип при първоначален „строг“ режим. Към това се добавят и още три месеца затвор от отложеното предходно наказание за всеки. Двамата ще заплатят и глоби в размер на по сто лева.
 
Другите пет споразумения бяха сключени от Районната прокуратура в Петрич с чужди граждани, направили опит да излязат през границата на България с Гърция на 10.12.2016 г. в землището на с. Тополница, без разрешение на надлежните органи на властта.

Те са с условни наказания от по пет месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и наложени глоби в размер на 100 лева.

За незаконно влизане на 29.10.2016 г. през границата на страната от Гърция, в района на ГКПП Кулата – Промахон, още двама чужди граждани са с наложени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които е отложено за срок от три години, и глоби в размер на 100 лв.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки