Нов протест в Пловдив заради презастрояването на „Тракия“


Нов протест в Пловдив заради презастрояването на „Тракия“
27 Декември 2016, Вторник


Преди месец кметът Иван Тотев обеща, че ще махне строителната техника, разположена пред детска градина в района, но не подобни мерки до момента няма

Автор: Светлана Николова

Жители на пловдивския район „Тракия“ излязоха днес на нов протест срещу мащабно застрояване на зоната пред жилищния комплекс срещу ЦДГ "Червената шапчица". Те събраха пред строителния обект в 11,00 часа на 14 декември с надеждата, че от общинската администрация най-сетне ги чуят.

Това не е първата подобна инициатива на потърпевшите от района. Те вече поискаха веднъж строителните дейностите на инвеститора на обекта да приключат в най-скоро време, а кранът, разположен пред блоковете им от 2012-та година, да бъде преместен.

С плакати „Искаме зеленина, а не бетон!“ и „Не искаме да сме роби на бетонни спални“, те излязоха на протест на 19 ноември, припомня „Дарик“. Пред медията тогава жителите на „Тракия“ са обяснили, че когато купували жилищата си преди години, на тях им е било обяснено, че теренът е предвиден за детска площадка или градина. Вместо това обаче, под прозорците им ще бъде построена 7-етажна сграда.

През ноември инвеститорът на жилищния блок Георги Чалъмов заяви пред протестиращите, че теренът е общински и той не може да решава какво да е предназначението му. От думите му стана ясно, че е склонен да се съобрази с желанието на хората, но подчерта, че мястото трябва да се изгради паркинг.

По повод гражданското недоволство кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че строежът на сградата пред детската градина ще бъде спрян и мястото ще бъде озеленено.

До момента обаче все още няма официален документ от районната администрация, който да потвърждава, че строежът е спрян, твърдят протестиращите.


В категории: Общини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки