Руснаци отхвърлят версията за терористичен акт на самолета убиец


Руснаци отхвърлят версията за терористичен акт на самолета убиец
Снимка: БТА
26 Декември 2016, Понеделник


Считаме, че причина за катастрофата е или техническото състояние или грешка при управлението на самолета, каза днес руския министър на транспорта Максим Соколов

Автор: Десант

Сред основните версии за причините за катастрофата на руския военен самолет, който се разби в Черно море с 92 души на борда, няма терористичен акт. Информацията съобщи руския министър на транспорта Максим Соколов, който оглавява правителствената комисия, която разследва инцидента.

Останки от руския военен Ту-154 са намерени на 1,5 км разтояние от брега в района на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

„Към този момент доколкото ми е известно, основните версии не включват терористичен акт. Считаме, че причина за катастрофата е или техническото състояние или грешка при управлението на самолета, но това тепърва ще се установи от следствието, както и от специална техническа комисия" - каза Соколов на специален брифинг.

Министърът се връща от Сочи в Москва, където ще предостави доклад за състоянието на нещата с разбилия се Ту-154 на министър-председателя Дмитрий Медведев.

Самолетът е излетял от летище Адлер в Сочи, след като е бил зареден с гориво. Той лети във въздуха само две минути. На борда му са били военни, журналисти и музиканти от ансамбъл „Александров", които отивали да поздравят с новогодишните празници руските военни от авиобазата Хмеймим в Сирия.

Ден по-рано руският транспортен министър обясни, че черните кутии на този тип самолет нямат радиопредаватели и ще бъдат търсени с помощта на радиолокатори. Сроковете на операцията ще зависят от ситуацията, но може да се окажат много дълги, отбеляза той.

Източник: www.webcafe.bg


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки