Синоптиците предупреждават: Януари идва с полярни студове!


Синоптиците предупреждават: Януари идва с полярни студове!
26 Декември 2016, Понеделник


До минус 20 градуса ще показват термометрите в средата на първия месец от 2017 г.

Автор: Десант

Първият месец на 2017 г. ще ни „зарадва” с полярни студове, които ще достигат до -20 градуса. Добрата новина е, че няма да е така през целия януари. Ще има все пак и топли дни, когато температурите ще се качват до 11 -14 градуса над нулата.

Между минус 5 и 1˚ ще е средната месечна температура през следващия месец в Северна България и високите полета. По Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма - от -1 до 4˚. В планинските райони - между минус 10 и минус 2˚.

Очаква се месечната сума на валежите да бъде над нормата. В по-голямата част от страната тя ще бъде между 25 и 75 л/кв.м, в планините и най-южните райони - между 70 и 115 л/кв.м.

В началото на януари времето ще бъде динамично и с по-високи температури. Снеговалежи се очакват в периода 5 - 10 януари, предимно в северната част на страната. В южните райони и по Черноморието ще има дъжд, който за картко ще преминава  в сняг.

В началото на второто десетдневие валежи не се очакват, но към 15 януари отново ще се създадат условия за превалявания, предимно от сняг. Очаква се образуване на сериозна снежна покривка, особено в Северна България.

През периода 15 - 19 януари времето ще бъде много студено. Ще се наблюдават температури до минус 21, минус 23 градуса.

През третото десетдневие температурите леко ще тръгнат нагоре.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки