Деца от детските градини мерят сили в бургаската "Мини Шампионска лига"


Деца от детските градини мерят сили в бургаската "Мини Шампионска лига"
16 Ноември 2016, Сряда


Още в първия си етап турнирът поднесе на публиката истински футболен спектакъл

Автор: Десант

Има надежда за родния футбол! Такава констатация направиха специалистите след старта на детския формат на "Мини Шампионска лига" в Бургас. В него участие взимат всички детски градини, усвояващи в дозирана форма футболната азбука в ДФК "Звездичка". Партньор на иницативата е Община Бургас.

Още в ранна футболна възраст има деца, които вече се открояват и правят двубоите интересни за гледане. В тренировъчния процес се набляга упорито на координацията и синхрона. 5 и 6-годишни малчугани изнесоха истински футболен спектакъл в първия епизод на традиционната надпревара.

ЦДГ 11 "Чайка" и ОДЗ 3 "Звънче" са първите финалисти. Те са победители в квалификационните си групи. Всяка една е съставена от шест учебни заведения. Купи, грамоти и поощрителни награди получиха отпадналите тимове.

Тази неделя предстоят срещите в другите две групи в спортен комплекс "Звездичка". Победителите ще допълнят финалната четворка. Големият финал е на празника на Бургас - Никулден, в спортна зала "Младост". Професионален ангажимент към турнира има бургаската колегия на реферите с председател Георги Виделов.

"Чайка" е детска градина в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" и е една от първите, която се присъедини към семейството на ДФК "Звездичка" през 2011 г. Петгодишно е партньорството й със "Звънче" - детска градина във втория по големина бургаски жилищен комплекс "Славейков".

Похавално е, че футболните дарования имат възможност да продължат с методиката на обучение и след напускането на съответната детска градина. Любимата им школа е партньор с повечето училища в Бургас, а отделно тя предлага отлична спортна база за индивидуални и колективни занимания. ДФК "Звездичка" има възрастови селекции за учениците и те участват с успех в първенствата на БФС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки