Не бързайте да се радвате!


Не бързайте да се радвате!
Снимка: Дарикнюз.бг
16 Ноември 2016, Сряда


Веднъж страхливец, два пъти страхливец...

Автор: Веселин Максимов

На всички, които много си повярваха и обясняват гордо как са спечелили изборите, бих искал да кажа съвсем доброжелателно: Не бързайте да се радвате!

Първо, вие и вашата партия нищо не сте спечелили, защото по-голямата част от гласовете за кандидата, който подкрепихте, а го издигна инициативен комитет, дойдоха като наказателен вот срещу безумната наглост на Оня, който строи, дава от джоба си и лекува само с поглед да издигне толкова несъстоятелен образ.

Второ – на следващите парламентарни избори няма да ви харесат повече хора, просто защото... няма да ви харесат повече хора. Вие няма да станете по-приятни, защото върхушката, която управлява вашата партия мисли най-вече за себе си и как да пребъде във властта, без значение дали е опозиция или в управлението.

Освен това, хард избирателите ви намаляват по чисто физически хронологични причини (извинете за цинизма, но си е точно така).

На всички, които потриват доволно ръчици „Ухаа, след няколко месеца пак на топло, до копанката”, бих искал да кажа: Не бързайте да се радвате!

След гладната и гадна зима хората, които ще пуснат бюлетина за вас ще бъдат значително по-малко. Защото, колкото и да са зомбирани от тъпашки телевизионни шоута, брадъри и мастършефове, няма да забравят, че Вашето слънце и бащица ги нареди така – с правителство, което прави всичко възможно да им е гадно и да саботира всяко следващо.

Това означава, че няма да ви возят с удобни лимузини, а вие в поза на благодарност да обикаляте из България и да заплашвате с оставката Му, ако някой не е съгласен с него.

Още нещо – тази работа с мажоритарния избор я стане, я не, но и да стане, няма как да дадете пари или да принудите повече хора да гласуват за вас, тъй като вие никаква не я свършихте. Дори и да приличате на манекени, но вие, бъдете уверени, сте доста далеч от тази визия.

На всички, които заблехосани са понесли знамето „Край, свърши се с Неговата сила, след първата загуба ще последва крахът Му”, бих искал да кажа: Не бързайте да се радвате!

Вие с нищо не сте допринесли това да се случи, всичко е „пунт и пластика”, както гласи тарикатският лаф от моя роден град. Той си из;исли така да стане и ако не го виждате, значи наистина ви трябва доста по-сериозен от моя диоптър.

Очаквали ли сте, че след като веднъж се показа жалък страхливец, вдигайки ръце при първата по-сериозна ситуация по времето на първото му управление и хвърляйки оставка, няма да постъпи по същия начин през второто? Ако да, значи вижте няколко реда по-горе онова, за диоптъра.

Значи не ви е ясно как го затресе силно шубе, заради нелегалните имигранти, идващата сериозна зима, некадърността на кабинета му да се справи във вътрешен и международен план, въпреки шестнадесетте милиарда заем, който взе, а вдигаше вой до небесата, когато „Кръволокът Орешарски” обяви, че мисли да вземе един, докато управляваше.

Заради нежеланието на правителството му да въведе най-сетне тези прочути реформи в съдебната система и където още се сетите.

Значи не виждате как ще изчака времето на следващите избори през пролетта, за които има план отново да спечели по един или друг начин и да влезе на бял кон в Народното събрание.

Значи не го чухте как обяви от парламентарната трибуна „това бяха най-честните избори досега”. И си беше точно така. Защото искаше те да бъдат загубени. И за нито едни от предишните не е твърдял, че са честни, защото те наистина не бяха.

Помните ли партийните помагачи за чувалите с бюлетини, плащането на циганите и срамните договорки с този и онзи? Значи не се чудите какво общо има загубата на вот за неособено важната роля на президент (парламентарна република сме, ако сте забравили) с псевдомъжкарското „народът каза, че не ни вярва и даваме оставка”.

Веднъж страхливец, два пъти страхливец. И трети ще има, ако позволите, не е случай, начин на поведение е.

Та, пак да кажа. Не бързайте да се радвате!


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки