Сензация! Лекари от Бургас върнаха към живота отровена с гъби пациентка


Сензация! Лекари от Бургас върнаха към живота отровена с гъби пациентка
Снимка: УНБАЛ-Бургас
16 Ноември 2016, Сряда


Момичето изпаднало в кома, а чернодробните й ензими надхвърлили 100 пъти нормата


Лекарите от Реанимацията  на УМБАЛ-Бургас върнаха към живота 22-годишната Галя Георгиева, изпаднала в  кома след тежко отравяне с гъби.  Случаят е без аналог в световната практика – досега пациент с нейните показатели не е успявал да оживее.

Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, брали гъби около Приморско и си ги сготвили за вечеря. След полунощ на мъжът му прилошава, а малко по-късно и дъщеря му се почувствала зле.

На сутринта извикали „Бърза помощ“. Таткото Георги Георгиев бил консумирал съвсем малко от отровните горски деликатеси и се оправил бързо, но момичето се оказало в много тежко състояние. Чернодробните му ензими надхвърляли 100 пъти нормата и то изпаднало в кома. Наложило се да му правят хемодиализа и дълго време да е на апаратна вентилация, защото не е могло да диша само.

Историята приключва с хепи енд за Галя и в сряда тя бе изписана от лечебното заведение. Кучето на семейството обаче не извадило късмет и починало, след като и то се облажило от отровните гъби.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
16.11.2016 13:45:04
2
0
Лекарите через Господ Исус са спасили туй младо момиче от отровните гъби.Лекаря е помощник на Твореца Ни.В Библията пише,че-живота ние в ръцете на Небесният Ни Създател.Лекарите са се трудили здраво за живота на момичето.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки