Доц. Боряна Гагова: И България, и Европа са в капан, в който бяха подмамени да влязат


Доц. Боряна Гагова: И България, и Европа са в капан, в който бяха подмамени да влязат
16 Ноември 2016, Сряда


Някой умишлено и целенасочено води Стария континент към гибел. Само политически слепец не вижда, че е в ход конспирация срещу националната сигурност на европейските държави.

Автор: Интервю на Борис Цветанов

Доц. д-р Боряна Гагова е дългогодишен преподавател по Административно и Държавно управление на икономиката в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Изследванията й, които са сред най-посещаваните в Интернет, са насочени към взаимодействията между икономика, право и управление, геополитика и системософия на управлението като базова методология за обществените науки в бъдещето.

- Години наред се занимавате с политическа психология и търсите пътя на България към по-добро бъдеще, как намирате все пак някакъв оптимизъм на фона на това, че не само нашата страна, а май целият свят е като че ли обладан от алчност и безрасъдство?

- Това не се случва за първи път в историята на човечеството. Но висшата природа периодично е правила инспекция и е налагала наказания за наглостта на хората. Цели цивилизации са изтривани от лицето на Земята.

- Да речем траките?

- Разбирането за траките плаче за нов прочит. Древните елини са наричали земите на север и североизток от тях чак до Караптите и двуречието между Дунав и Днепър Трайке, но как самите живеещи по този район са наричали земите си, още не знаем. Спекулациите са огромни, но вероятно един ден ще разберем – само на територията на нашата страна има неразкопани хиляди тракийски могили.

Тракия е била и територията в северозападна Азия с Троада, както и много егейски острови. На Самотраки например са извършвани тракийски мистерии на Кабирите и посвещенията в тайнството на знанията за Космоса и отвъдното. Поне засега не е открита по-древна цивилизация в Европа от тракийската.

Науката твърдо е приела траките за автохтонно (първично, коренно, изконно) население на Балканите. Херодот пише, че траките са най-многобройния народ след индийския. Те са първото човешко население на района и от тук е започнало разселването в централните и западните европейски части.
Засега все още не е напълно доказано, но основанията са достатъчни да приемем, че и големи племенни групи са се заселили на североизток и северозапад и в древността са наричани с общо название, произтичащо от славе – славяни...

- Защо тогава тази общност с висока битова култура, с аристокрация и богати царе, в която не е имало роби, т.е. в която е царяла един вид демокрация, не е успяла да създаде обединена и мощна държавност? Дали пък над нашите предшественици, както при нас сега, не цари някакво изконно проклятие?

-  Основна причина е родово племенния тип държавност, стремежът на племенната аристокрация към егоистична себеизява, вместо насоката да е към служене на народа и етноса. Както и сега. Липсвало е чувство за единение и общност за съдбата на всички траки и несъпричастност към проблемите  на другите. Така е било: повече племенни държавници, повече племенни царе.

Историята се повтаря. Нашите държавници трябва да разберат да се поучат от някогашната липса на обединение. Това означава загубване на самостоятелност и държавност, дори родова памет.
Има прочее теории и за това, че съвременните българи са всъщност триединен народ: траки, славяни и българи. Но има опасност сегашната утвърдена уж устойчива сплав при първото по-голямо сътресение, а светът върви упорито към него, да се разпадне на съставни елементи.

Историята е дала достатъчно примери за нашествия и разоряване на българските земи. Необходимо е да се осъзнае, че раздорът, разединенията, споровете, трябва да се отложат незабавно за по-добри времена. И то не само „вождистките“ и „племенните“, но и между държавите на Балканите.

Работата е дори по-дълбока: самата Европа днес е в капан, в който по някакъв начин е била подмамена да влезе. Някой умишлено и целенасочено я води към гибелта й. И в този критичен момент европейските лидери се държат странно, като да са потънали в някакъв хипнотичен сън – нищо от това, което вършат едва ли е така, както биха искали да бъде. Липсва осъзнаване на реалността!

- Още малко и влизаме в Теорията на конспирацията...

- Отдавна сме оплетени в нея. Конспирологията е политически некоректна. За специалистите не е тайна съществуването на многобройни форми на степен на въздействие и контрол на човешката психика. Логично е такива да са вече употребени срещу европейски лидери.

Ами вижте Ципрас – това днес същият Ципрас ли е като този преди да дойде на власт? Има достатъчно данни за свръхразвитие на невротехнологии за обработка и влияние на мисленето. Само политически слепец не вижда, че в ход е конспирация срещу националната сигурност на европейските държави. На път сме Европа да се върне в разрухата на Средновековието, а населението да бъде подменено и променено от пришълци с коренно различен протогенен код и мироглед.

Пределно ясно е, че нещо се укрива от населението  на Европейския съюз. Не е далече времето, в което сегашните мигранти ще имат право на участие в управлението на ЕС.

Родът и родовата памет са включени в гените на човека, родовото ни и народностно самосъзнание няма как да бъдат подменени и променени. Отнася се и за нашия народ, и за цяла Европа. В един момент ще настане сблъсък между местното население и пришълците. Но е добре преди да се случат войни и революции, нещата да се вземат в ръце.

- Какво трябва да се направи незабавно?

- Да излезем от наркозата и да станем господари на съдбата си. Няма кой да свърши работата на народа ни, ако иска да е суверен, ако не иска да стане васал. От обект на чужди решения българският народ трябва да стане субект на колективни регионални решения. Трябва да се убедят органите на държавното управление за опасността, надвиснала над Европа и България, а това може да стане само със силата на целия народ.

Вътрешното преструктуриране на Европейския съюз е неотложно, но не по модела на Европа на две скорости, а по модел, изграден на еднородни регионални обединения. Крайно необходимо е и допълнително ресурсово подсигуряване на разузнаването и контраразузнаването, кадрови състав от специалисти по модерни технологии, спешно създаване на звена на военното разузнаване и контраразузнаване.

Не само разузнаването ни трябва да изживее възкръсване. Крещи за възкресяване у българина и Божията премъдрост, изразена в буквите. Има нещо, което официалните историци или от некомпетентност, или от недобросъвестност подминават.

Днешната ни азбука, наричана кирилица, по всяка вероятност е една от старите тракийски азбуки, съхранявани в светилищата. Тя е била позната на Климент Охридски и той й е дал преднина пред усложнената глаголица. Няма още безспорни  доказателства, но това не означава, че скоро тази хипотеза няма да бъде потвърдена, стига да се търси добросъвестно в древната книжнина.

- Какъв ще пътят на България през идващата нова година?

- Ние сме на кръстопът. Пред нас е блеснал примамлив магистрален път, само че не знаем какво ни чака зад завоя. Виждат се някакви вдъхновяващи съмнителни припламвания. Но ние трябва да се доверим на интуицията и да поемем истинския път. А истинският път на България не е нито на изток, нито на запад...


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
16.11.2016 11:34:26
0
1
BRIJANTEN ANALIZ!POZDRAVLENIJA ZA AVTORA I REDAKTZIJATA NA V-K,,DESANT,,!SAMO EDNO DOPALNE
NIE: VARXU TEZI ,KOITO DNES UPRAVLAVAT EVROPA-VAZDEISTVIETO E PO-PROZAI4NO.POLU4AVAT NOVI PO-VISOKOPLATENI POSTOVE I DR.OBLAGI NJAKADE!VIZTE KADE E NAPRIMER BAROZU,A I DRUGI POLITI-TZI OT E.S.?NABLJUDAVAITE VNIMATELNO TEZI ,KOITO TEPARVA SHTE SI PODAVAT OSTAVKITE I SHTE RAZ
BERETE ZA KOGO VSASHTNOST SA RABOTELI!EDVA LI SA TOLKOVA ,,GLUPAVI,,ILI ,,SLEPI,,!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки