Цял ноември училищата ще се огласят от българската песен за детската "Евровизия"


Цял ноември училищата ще се огласят от българската песен за детската "Евровизия"
Снимка: МОН
15 Ноември 2016, Вторник


БНТ пък ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на конкурса

Автор: Десант

Българската песен за детска "Евровизия 2016" ще звучи в повечето училища в страната през ноември. „Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашия представител в престижния конкурс - Лидия Ганева, към всички ученици в България, съобщават от Министерството на науката и образованието.

„Радвам се, че моята песен ще стигне до толкова много деца. В нея пея за силата на детските мечти и им пожелавам всеки ден за тях да е вълшебен. Надявам се моите връстници да ми стискат палци, защото много се вълнувам за предстоящото събитие“, казва 10-годишната гласовита Лидия.

БНТ ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на поредното издание на детския песенен конкурс. Инициативата на "Обществената медия" се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката за втора поредна година.

През 2015 г., когато България бе домакин на събитието, песента „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата в цялата страна.

Тазгодишното издание на детската "Евровизия" ще се състои на 20 ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Телевизионното шоу ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD от 17 часа българско време.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки