В Хасково осъдиха турчин, дал подкуп на полицай


В Хасково осъдиха турчин, дал подкуп на полицай
14 Ноември 2016, Понеделник


Аднан К. подхвърлил 50 евро на длъжностни лица, за да не му съставят акт за административно нарушение

Автор: Десант

Турският гражданин Аднан К (47 г.) е осъден на осем месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за това, че дал подкуп на длъжностно лице – престъпление по чл. 304а, във връзка с чл. 304 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Решението на магистратите е по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково и е влязло в сила на 14 ноември. Освен това Аднан К. Ще трябва да плати и глоба от 900 лева.

На 2 октомври 2016 г. в гр. Свиленград, турският гражданин шофирал лек автомобил „Фолксваген Бора“. Той е било спрян за рутинна проверка от полицейски патрул. За да не му съставят акт за административно нарушение, той подхвърлил в автомобила на полицаите банкнота от 50 евро.  

Полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурния екип към РУ на МВР-Свиленград, като на място пристигнал разследващ полицай, който извършил неотложни процесуално-следствени действия.  

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като Аднан К. е признал изцяло фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт на хасковската прокуратура. Присъдата на Окръжен съд-Хасково може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки