С татко на игри от старо време


С татко на игри от старо време
13 Ноември 2016, Неделя


Идеята за организиране на „Татилие” е на русенския исторически музей, а инициативата е част от националната седмица Седмица на бащата

Автор: Десант

При изключително голям интерес премина вчерашното издание на "Тателие" в Регионалния исторически музей в Русе. През целия ден тук идваха бащи, вдъхновени от идеята да покажат на децата си как са се забавлявали, когато са били малки, съобщиха от РИМ-Русе.

Екипът на музея бе подготвил множество игри от "старо време" - за част от тях малчуганите знаеха, но се оказа, че рядко играят вкъщи, за друга част само бяха чували, а трети им бяха напълно непознати.

Безспорно най-много вълнения и емоции предизвикаха игрите на лепка и ашици. От настолните игри най-любопитна се оказа морският шах.

Удоволствие на малките ни посетители и техните бащи доставиха също общите занимания на "Не се сърди човече", табла, подреждането на пъзели с животни, игрите на ръчичка и на държави, за които родителите признаха, че почти не остава време вкъщи.

В специално подготвена кутия малчуганите пускаха писма с описание на своята любима игра с татко. Присъстващите деца и техните бащи имаха възможност също да разгледат музейните експозиции, без да заплащат вход.

С "Тателие" Регионален исторически музей - Русе се включи в националната инициатива Седмица на бащата, която тази година се провежда от 07 до 13 ноември.



В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки