СЕМ топи патриотите: Дете рецитирало „Аз съм българче” в предизборна новина


СЕМ топи патриотите: Дете рецитирало „Аз съм българче” в предизборна новина
12 Ноември 2016, Събота


Две институции сe занимават с абсурдния сигнал, лицемерно загрижени за правата на децата

Автор: Светлана Николова

В щаба на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ е било получено писмо от председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Офелия Кънева, изготвено по сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ).

В документа се изразява притеснението и неодобрението, че дете е рецитирало стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“ при посещението на кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов – Явор Нотев в Долни Дъбник на 15 октомври.

Коалицията разполага с декларация за съгласие от майката на момиченцето да участва в предизборното събрание. Патриотите припомнят на ДАЗД и СЕМ, че от записа, на който се позовават, ясно се вижда, че детето не е въвлечено в политическо говорене, а единствено демонстрира знанието си за едно от най-символните български произведение.

ДАЗД следва са се възмущава заради немалкото случаи на накърнени детски права от техните родители, които не се грижат те да получат образование и здравни услуги, от насилието над деца, настанени в социални домове, от драстичното нарушаване правата на децата в риск, от накърнените права на биологични и приемни семейства, както и от длъжностни престъпления с цел задоволяване на определени интереси, нерегламентирани в законодателството, за сметка на интереса и правата на децата на България, посочват Патриотите в отговор до институцията.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки