Друго си е коледната елха да мирише на зелено и на смола


Друго си е коледната елха да мирише на зелено и на смола
12 Ноември 2016, Събота


Държавно ловно стопанство „Осогово“ има готовност да осигури 300 коледни елхи за жителите на Кюстендилския край

Автор: Десант

Държавно ловно стопанство „Осогово“ вече се стяга за предстоящите празници в края на годината. Лесничеите имат готовност да осигурят 300 коледни елхи за жителите на Кюстендилския край.

Горската структура разполага и с разсадници за отглеждане на живи елхи, които щ се предлагат в контейнери. Така, след отминаването на Христовото Рождество, вечнозеленото дръвче ще може да намери мяство в дворовете на стопаните или да продължи да краси балконите им.

Лесовъдите са разочаровани, че в коледната и новогодишната нощ на все по-радушен прием се радват изкуствените елхи. Но освен че са по-дълговечни и може да служат няколко поредни години като център на тържества, те нямат друго предимство пред живите си посестрими. Защото друго си е да ти замирише на зелено, на смола – единодушни са горските служители.

Освен позволителните за сеч на коледни елхи, които от ловното стопанство издават на търговци, предприятието осигурява и елхи за детски градини и училища. От горските територии на „Осогово“ е и голямата елха, която всяка година озарява със светлините си кюстендилския площад „Велбъжд“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки