За грешките на премиера и заплахите на неговите кметове


За грешките на премиера и заплахите на неговите кметове
09 Ноември 2016, Сряда


Нека видим резултата в неделя, мисля, че той ще е друг, каза в предаването „Лице в лице” Бойко Борисов.


Грешката за този резултат е изцяло моя, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след загубата на Цецка Цачева на първия тур на президентските избори. В предаването „Лице в лице“ по bTV министър-председателят заяви, че "за първи път не се е подвел по популизма" и не е избрал най-харизматичния кандидат, каквито били кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов, както и Томислав Дончев, които са много харесвани.

Решил обаче, че е по-добре всеки да си стои на поста, за който е избран, а за държавен глава трябва да се кандидатира най-подготвеният. Борисов и сега настоя, че Цачева е точно такава.

За Радев пък той каза, че поема ангажименти, за които няма правомощия. :

„Когато дойде да си даде оставката от ВВС, няколко неща ми каза. И аз към днешна дата искам като дойде да говори в bTV да ми отговори дали от това, което поиска, има нещо, което правителството да не е изпълнило“, разказа Борисов.

Като грешка той отчете и това, че референдумът се проведе заедно с изборите, въпреки че го предупреждавали, че не е добра идея.

„Аз обаче не исках да харча пари за два избора", обясни решението си той.

Премиерът потвърди, че ако загубят и втория тур, ще подаде оставка. Не го направил веднага след загубата на балотажа, защото "всички го помолили" и нямало да е честно към Цачева да я оставим сама да отива на балотаж.

Той добави, че снощи до късно се карал на доста от кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитвали по места да плашат избирателите какво ще се случи, ако ГЕРБ не спечели изборите.

По повод резултатите от референдума Борисов заяви, че ГЕРБ твърдо ще подкрепя в парламента резултатите от него да бъдат приети, защото винаги се е съобразявал с мнението на хората. И макар да смята, че това няма да е добре за държавата, щом 3,5 млн. души го искат, ще се съобрази, защото "не е по-умен от тях".

Той обаче предупреди, че с мажоритарния избор и намаляването на субсидията на партиите на 1 лев, партиите директно ще се финансират от олигарси с куфарчета, а в парламента ще могат да влязат и хора като скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков.

Изтъкна обаче, че, ако трябва, ГЕРБ ще работи без пари, както е започнала в началото - без нито един лев.

"Така че очаквам Слави Трифонов да си направи партия, да влезе във властта и да види какво е да носиш отговорност. Властта не е нещо хубаво, на мен ми коства съня, здравето", каза още Борисов и изтъкна, че например колите на шоумена били в пъти по-хубави от тези на НСО, чиито двигатели били за ремонт.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки