Успехът на Доналд Тръмп ще повлече неприятности за част от „политическия елит“ у нас


Успехът на Доналд Тръмп ще повлече неприятности за част от „политическия елит“ у нас
09 Ноември 2016, Сряда


Определени среди разчитаха на избора на Хилари Клинтън и се надяваха, че той може да е благоприятен за бъдещето на сегашните управляващи политици в България.

Автор: Стефан Солаков

Неочакваният (за някои кръгове) избор на Доналд Тръмп за 45-ти президент на САЩ показа колко изненадващо се развиват събитията в нашия свят, особено в атмосферата на почти военни сблъсъци между великите сили в Близкия Изток.

Интересна беше реакцията на световната общественост, особено след като се разбра, че непредвидимият и изненадващ кандидат печели битката и, то, убедително пред поддържаната от много политически кръгове, и най-вече от „Уолстрийт“, кандидатка Хилари Клинтън.

„Големият гняв“ – така го нарекоха някои коментатори именно този изблик на чувства по отношение на непознатия Тръмп. Който въпреки всички прогнози, успя да преодолее и разбие атаката на големите еврейски консорциуми, които бълваха огън и жупел срещу неговата кандидатура.

Особено впечатлява начинът, по който той беше атакуван от американските медии, а и от спонсорираните от големите концерни проамерикански медии по света. Всички накуп нападаха Тръмп заради страха от това, че статуквото най-после ще бъде разкъсано и така нареченото световно правителство няма да може да си разиграва коня в различни райони на планетата.

За България успехът на Доналд Тръмп ще донесе нови неприятности на сегашния режим у нас, който се надяваше, че изборът на Хилари Клинтън (и най-вече нейните връзки с така наречения десен политически елит у нас) може да бъде благоприятен за бъдещето на сегашните управляващи политици тук.

Призракът на поражението, който неминуемо ще изгрее и над нашите проамериканци, ще донесе промени и в стратегията на предстоящия финал на президентските избори в България. И най-вече, ще накара дълбоко да се замислят някои от политически сили, които непрекъснато правят поклони към големия американски брат.


В категории: Новини , Анализи , Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
MUNCHO
10.11.2016 12:28:55
1
0
BEZSPORNO,NO TRJABVA DA SE PROMENI I ,,UPRAVATA,,NA EVROPEISKIJA SAJUZ.MNOGO OT SEGASHNITE
SA JAVNO ,,NEKOMPETENTNI,,PO MNOGO VAPROSI. NOVI PRAVILA I NOVA KONSTITUTZIJA!
1
за всеки по нещо
10.11.2016 09:10:40
1
0
Ако нашите властници през този "преход" по-често се сещаха,че нищо на този свят не е вечно,то щяха да бъдат по-скромни в желанието към лични облаги,постигнати с правене на компромиси с България. Суверена има трудна задача да преустанови тази практика.Светът се променя,промяната трябва да дойде и у нас.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки