Отново сме в черна класация: Най-много мигранти са влезли по суша в ЕС през България


Отново сме в черна класация: Най-много мигранти са влезли по суша в ЕС през България
09 Ноември 2016, Сряда


Данните оповестява анализ на "Евростат"

Автор: Десант

По данни на Международната организация по миграцията от началото на 2016 г. до към края на октомври до Европа през Средиземно море са се добрали приблизително 330 хиляди мигранти и бежанци. Това е най-масово използвания път, въпреки че хиляди са намерилите смъртта в морските талази.

Колкото и да се отчиташе, че т.нар. Балкански път вече е ликвидиран като възможност, статистиката сочи друго – именно през България са регистрирани процентно най-много нелегални опити за преминаване през сухопътна граница на ЕС от чужденци през 2015 г.

Нарушителите са проникнали на Стария континент, скрити в автомобили и камиони, отчита  анализ на "Евростат" за незаконния мигрантски натиск в 28-те страни членки на Евросъюза.

Това са близо 90 на сто от всички опити в ЕС за нелегално минаване по суша в товарни автомобили или други превозни средства.

Като цяло най-тежък е бил натискът за незаконно проникване на мигранти у нас на сухопътната ни граница с Турция, а най-много са искали да излязат от територията на страната ни на границата със Сърбия.

С 360% повече са били през миналата година нелегално влезлите в нашата страна чужденци, а броят на задържаните се е увеличил с 315%.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки