Гнусният пастор педофил, задържан у нас, ще бъде предаден на властите във Великобритания


Гнусният пастор педофил, задържан у нас, ще бъде предаден на властите във Великобритания
08 Ноември 2016, Вторник


Английският гражданин Даниел Ричард Ериксон-Хил е издирван в родината си  за сексуална експлоатация на деца и детска порнография.

Автор: Десант

Британският пастор Даниел Ричард Ериксон-Хил, издирван от във Великобритания за сексуална експлоатация на деца и детска порнография и компютърни престъпления ще бъде предаден на властите на Острова.

Днес състав на Апелативен съд –Бургас потвърди решението на Окръжен съд-Сливен, с което се допуска изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от окръжен съдия от Магистратски съд в Уестминстър, Лондон-Великобритания. 

В заповедта е посочено, че английският гражданин се издирва от 13 октомври 2016 г. след като не се е явил на съдебен процес, по предявени обвинения за сексуална експлоатация на деца и детска порнография и компютърни престъпления, докато е бил под гаранция.

За всяка една от престъпните прояви е предвидено наказание лишаване от свобода до 10 години. В документа изрично се отбелязва, че запитванията на властите са показали, че мъжът е заминал за България, което нарушава условията за пускането му под гаранция.

Това показват и неговите предавания по интернет, пише в решението на Апелативен съд – Бургас.

Пресцентърът на съда припомня, че Даниел Ричард Ериксон-Хил е в ареста от 24 октомври, когато беше задържан от полицията след пасторска проповед в наета от него къща край село Самуилово. 
Според въззивният съдебен състав решението на Окръжен съд- Сливен е правилно и законосъобразно и следва да бъде потвърдено.

При този вид наказателно производство съдът няма правомощия да проверява обосноваността на обвинението или съдебното решение на искащата държава, а само редовността на издадената Европейска заповед за арест и наличието на условията за предаване на лицето.

Становището  и на втората инстанция е, че са налице са всички изисквания на закона за предаване на Даниел Ричард Ериксон-Хил на съдебните власти във Великобритания. Английският пастор ще остане задържан под стража до фактическото му предаване за провеждане на наказателно преследване пред съда в Уестминстър.

Решението на Апелативен съд- Бургас е окончателно.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки