*Рекет!


*Рекет!
В Бургас ГЕРБ и без друго е първа политическа сила. Кому е нужно местните активисти да прегарят манджата, подценявайки дори и собствения си електорат?
08 Ноември 2016, Вторник


Кой за каквото е учил...

Автор: Веселин Максимов

Аз не мога да се отърся от натрапчивото чувство за „дежа вю”. Когато преди няколко години стола на Даващия, строящия и изобщо, Слънцето на България, се разлюля заради народното недоволство от монополите, които растяха и крепнаха и при неговото управление, той не излезе пред народа да рече как ще се справи с това и как ще отговори на гнева на хората, а страхливо измънка, че си отива

„за да не се окървави тротоара”.

А хората не искаха това. Адски удобно, но му повярваха само тези, които бяха с диагноза „много тежка мозъчна парализа” или заобляне на мозъчната кора от чалги, турски и индийски сериали или български рап.

Тези, които мислиха с главата си нарекоха това „човешки страх” и „отказ от отговорност”.  Което е чистата истина.

Днес, на мажоритарни избори за президент, когато се гласува за личност и хората показаха, че кандидатът на Неговата партия-слънце е нефелен и не го щат, се случва друго.

Откровена заплаха „ако не е моят човек, взимам си дърмите и правителството подава оставка“. А, мислете му какво означава това в международен план, правете му сметката каква спирала от кретенски избори ни чака, понеже при това положение, никой бъдещ парламент няма да излъчи стабилно правителство.

В този дух са и проповедите на депутатите от Неговата партия: „край, след нас и потоп”. Може би ще наречете това „детско поведение на ненаиграл се, сравнително млад политик”. 

Аз ще го нарека заплаха.

Рекет. Изнудване. Подигравка с хората. Отказ да оправдаеш доверието, което са ти гласували, за да вършиш работата, за която си се заклел пред тях да вършиш. В името на тяхното благо. За което, уж, си направил партия.

Аз няма да гласувам и за другия останал на балотажа кандидат. Не го харесвам. Всъщност, като човек не ми е несимпатичен, но не харесвам партията, която го подкрепя.

Не само заради фалшивата й същност на уж такава с човешко лице, а всъщност с върхушка, вторачена в идеята само тя да е добре, но и поради други причини.

Мисълта ми беше за начина на постигане на политическите цели. При тази партия е било „експроприация на експроприираните”, „терор на пролетариата” и „отнемане на политическите и икономически лостове на буржоазията и империалистите”.

В момента – заигравка с тънката струна на отношенията между българи и руснаци. Хибридна война и откровени лъжи за бъдещето. При другата партия, която Той създаде е рекет.

Ами, кой за каквото е учил...


*
За да „подгрее“ електората си в Бургас - градът, наричан непревземаемата крепост на ГЕРБ, от същата тази партия разпространиха „новината“, че ако Цецка Цачева загуби на балотажа и Бойко Борисов подаде оставка, в морския град спират всички инфраструктурни проекти.
И за да е още по-драматично, от местната гербаджийска централа конкретизираха: ”Първата община, на която ще бъдат спрени европроектите от републиканския бюджет ще бъде Бургас. Имаме да строим спортна зала, имаме да строим Крайезерна, имаме да строим друг обход към Северното Черноморие, но ще бъдем наказани.”
И това, ако не е рекет, здраве му кажи...


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки