Зов за помощ! Издирва се конят Каган от филма „Войвода“


Зов за помощ! Издирва се конят Каган от филма „Войвода“
Това е Каган. Златен кон е и по цвят, и по характер! Помогнете ни да го намерим, написа в социалната мрежа Фейсбук режисьорът на „Войвода“ Зорница Попганчева.
04 Ноември 2016, Петък


Сърцатият участник в снимките на лентата е изчезнал от конната база в Мъглиж. Собствениците му се страхуват, че може да е откраднат за месо.

Автор: Светлана Николова

„Скъпи приятели! Това е Каган, златен кон и по цвят, и по характер, сърцат участник в снимките на филма „Войвода“. Откраднат е от базата в с. Мъглиж преди 6 дни. Помогнете ни да го открием!“.

Призивът е на Зорница Попганчева, която стои зад новата българска лента, чиято премиера скоро ще видим на големия екран. Освен че е режисьор на игралния филм, тя изпълнява изпълнява и главната роля в него. Ще я видим в образа на сърцатата българка Румена войвода, повела хайдушка чета срещу турските поробители.

Радостта от премиерата обаче е помрачена заради нагла кражба на коня Каган. Любимецът на филмовия екип е изчезнал от конната база в село Мъглиж в нощтта срещу 30 октомври. В събота вечерта го видях за последно, в неделя сутринта вече го нямаше, каза пред Десант собственичката на конната база Нина Янкова.

В момента там са оставени на обучение и отглеждане общо 13 расови животни. За последните 10 години, откакто се занимавам с тази дейност, подобен случай не е имало, споделя Янкова.

Първата й работа като установила, че кончето го няма, е била да разпита за него в ромската махала в съседство. От свои колеги е чувала, че ромите крадат коне основно за месо. Затова спешно изпратила сигнал до и всички кланици в района.
Нина Янкова е лицето на традиционната стралба с лък и на българската стрелба с лък от кон. През декември тя ще вземе участие на грандиозно състезание в Малайзия като вип гост.
„Не мога да твърдя нищо със сигурност, нямам и доказателства кой стои зад кражбата. Направила съм до момента всичко необходимо, но усилията ми удрят на камък. Отникъде – нищо“, с болка споделя Нина. И моли всички свои приятели да споделят зова й за помощ, с надеждата, че все отнякъде ще получи информация.

Но най-вече се моли да види Каган отново жив и здрав.


Ако имате информация или видите този кон, моля, обадете се на телефон 0887290812 - Нина Янкова!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки