Сурови глоби за „Убий, убий сърбина!“


Сурови глоби за „Убий, убий сърбина!“
Снимка: Гонг.бг
04 Ноември 2016, Петък


ФИФА наказа футболните тимове на Хърватия и Косово заради антисръбски скандирания по време на световната квалификация на 6 октомври.

Автор: Десант

Световната футболна централа ФИФА наказа сурово тимовете на Хърватия и Косово заради антисръбски скандирания по време на световната квалификация между двата тима на 6 октомври, която завърши 6:0 в полза на "ватрените".

Срещата се изигра на стадиона в Шкодра, Албания, тъй като в Косово няма стадион, който да отговаря на стандартите. По време на срещата и двете агитки скандираха "Убий, убий сърбина!". Подобни демонстрации обаче са забранени от ФИФА и двете федерации ще бъдат глобени.

Шефовете на футбола в Хърватия ще трябва да платят 50 хил. швейцарски франка. От Косово пък се очакват 30 хил. швейцарски франка.

Това не е единствената глоба, наложена от ФИФА.

Националната футболна асоциация на Иран беше глобена с 45 хиляди швейцарски франка за религиозни демонстрации на публиката по време на мач на националния отбор. 50 000 франка е глобата и за федерацията на Албания заради инциденти по време на квалификацията с Македония.

Украйна отнася 15 хил. франка заради издигането от феновете на дискриминационен фланг спрямо Косово. 25 хил. франка пък ще платят от Бразилия заради антигейски обиди по време на мача с Боливия. По 15 хил. за Аржентина и Перу и 20 хил. за Парагвай са присъдили от Дисциплинарната комисия заради подобни прояви.


В категории: Новини , Спортен дух , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки