Укрепете организма си преди зимата с тези 5 вълшебни рецепти на Петър Димков


Укрепете организма си преди зимата с тези 5 вълшебни рецепти на Петър Димков
04 Ноември 2016, Петък


Лесни за приготвяне, тези елексири са не само биостимулиращи, но и подмладяващи.

Автор: Светлана Николова

Точно преди месец се навършиха 35 години от кончината на Лечителя, както нарича Петър Димков признателният български народ. Той си отиде от този свят на 4 октомври 1981 г., но делото му остава непреходно.

Според изследователи Димков е излекувал болките на повече от 100 000 българи. Той е 67-ият по значимост българин в справочника „100-те най-влиятелни българи в нашата история” на проф. Андрей Пантев и Борислав Гаврилов. 

Народният Лечител е роден на 19 декември 1886 г. в София. През 1899 г. заминава за Петербург, където завършва Военна академия. Там се запознава с трудовете на Лев Толстой, които стават основа на мирогледа му.

През време на ученето си, успоредно посещава и лекции по медицина в Медицинския университет. Интересувал се е също от хомеопатия, посещавал лекции, беседи по Тибетска медицина. Там намира и първите книги за ирисова диагностика на доктор Пекчели, която след това негов начин за диагностициране.

През 1909 г. е назначен като подпоручик в Драгомански полк в Цариброд. Участва в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, раняван е многократно. Дейността си на лечител започва през 20-те години на миналия век.

Привърженик на идеите на Петър Дънов, Димков вярва, че трябва да се лекува не само тялото, но и душата на човека и, че няма нелечима болест. Лекувал е всичките си пациенти безплатно.

Публикувано е тритомно издание на Петър Димков „Българска народна медицина“ (1977, 1991, 1993, 2008), което включва рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот – хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики. То е наследник на основния му труд „Нарѫчникъ по природно лѢкуване и живѢене“, издаден в три тома четири пъти в периода 1926 – 1939.

Заради това, че е последовател на Дънов, комунистическата власт след 1944 г. забранява книгите му. Цензурата пада едва след смъртта му, а делото му добива отново популярност след 1990 г.


Ето и 5 биостимулиращи рецепти на Лечителя


Рецепта 1 (общоукрепваща): Вземат се корени от валериана - 30 г, цветове от лавандула - 40 г, шишарчици от хмел - 20 г, стръкове от босилек - 60 г, стръкове от жълт кантарион - 50 г
Изсушените растения се наситняват и смесват добре. Две с.л. от сместа врат 20 мин. в 500 мл вода (слагат се веднага след като тя кипне). От отварата се пият по 50 г 3 пъти на ден - сутрин, обед и вечер, 10 мин. преди ядене.
След изпиване на цялото посочено количество трябва да се направи пауза от 1 седмица и да се повтори. Помага и срещу лошо настроение.

Рецепта 2 (универсален биостимулатор за дълъг живот): Две глави кромид лук се очистват от люспите, настъргват се ситно в емайлиран съд и се прецеждат през ситно сито или марля. Прибавят се 500 г мед и всичко се разбърква добре. Взема се преди ядене по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Рецепта 3 (брезов биостимулатор): 100 - 150 листа от бреза се варят в 700 мл вода, докато се изпари до 500 г. След изстиване се прецежда. Пие се по 1 малка винена чаша 4 пъти на ден преди ядене.
Има и пикочогонен ефект. Подпомага и облекчава пикочната система на мъже с увеличена простата.

Рецепта 4 (луков биостимулатор): 300 г лук се нарязва на ситно и смачква, за да изпусне целия си сок. Към него се прибавят 100 г мед и 650 мл червено вино. Пие се по 1 винена чашка преди ядене 4 пъти на ден.
Може да се употребява дълго време, помага и при други заболявания (грип) и изобщо засилва и укрепва организма.

Рецепта 5 (яйчен биостимулатор): 4 пресни яйца се разбиват много добре и се разбъркват с една супена лъжица вода. Прибавят се 100 г захар, 5 г сол и сок от портокали. Тази доза е за 1 ден и се изпива на 3-4 пъти преди ядене. Може да се взема по веднъж седмично.
Продължителността на ползване се определя индивидуално - докато „организмът го желае“.


В категории: Здраве , Медицина , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки