Пощата в Италия блокира - стотици пратки не могат да стигнат до получателите си


Пощата в Италия блокира - стотици пратки не могат да стигнат до получателите си
01 Ноември 2016, Вторник


Земетресенията на Апенините са нарушили важни комуникации на полуострова, което създава трудности при обработката на кореспонденцията


Пощенският оператор на Италия (Poste Italiane) информира, че поради поредицата от земетресения в страната са нарушени важни комуникации, което предизвиква някои закъснения при обработката и доставката на пратки. Това съобщиха от „Български пощи“

От Poste Italiane обръщат внимание при адресирането на пратки да се има предвид, че много хора са с разрушени домове и са настанени на други адреси. Преди изпращането на пратки за засегнатите райони е необходимо изрично уточняване на адреса на получателя.

Припомняме, че в неделя страната бе сполетяна от най-силното земетресение за последните 36 години. Трудовете са разрушили части от разлома Веторе, но предстои да се установи какви са щетите.

Според специалистите, ако разрушенията са засегнали по-дълбоко разположените слоеве, степента на щетите вероятно не е видима на повърхността.

„Процесът при който се рушат плитки части, последвани от рушенето на по-дълбоки, наричаме „дълбочинна сегментация". Това означава, че дадено земетресение може да се повтаря по-често по същите разломи." - изтъква пред ΒΒC д-р Ричард Уолтърс, от Дърхамския университет във Великобритания.

Експерти следят района за промени. Те ще направят редица сателитни снимки и ще ги сравнят с фотографии отпреди природното бедствие, за да се опитат да разберат дали са налице сериозни геоложки размествания.

Те смятат, че ако разломите в действителност са нарушени в дълбочина, броят на земетресенията в тази част на Италия може да се увеличи значително, което означава, че ефектът на доминото ще продължи да разтърсва Апенините. Междувременно трусове бяха регистрирани и на 1 ноември, като най-силният достигна магнитут 4,7.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки