Австралия се кани завинаги да забрани мигранти да стъпват на континента


Австралия се кани завинаги да забрани мигранти да стъпват на континента
31 Октомври 2016, Понеделник




Автор: Десант

В Австралия бе обнародван законопроект, който, ако бъде приет, ще забрани завинаги влизането в страната на кенгурата на нелегално промъкващи се към континента мигранти. Те няма да бъдат допускани на австралийска земя нито с туристическа или работна виза, нито дори, ако встъпят в брак с местни жители.

През следващата седмица документът ще бъде внесен за обсъждане в парламента и евентуалното му приемане ще означава, че Австралия  още по-сериозно затяга миграционната си политика.

Към момента всички мигранти, които се опитват да достигнат по море до австралийските брегове, биват отправяни в бежански центрове в Науру – малка островна държава в южната част на Тихия океан, близо от Маршаловите острови,  или в Папуа-Нова Гвинея. 

Съгласно съществуващото законодателство, дори ако чужденците успеят да докажат, че са бежанци, пак им се забранява да се заселват в Австралия. Те могат да останат да живеят на островите Науру и Манус или да се отправят към трета страна.

В същото време, единствената мярка, предприета от властите в ЕС във връзка и имиграционната криза, е удължаването с три месеца на граничния контрол в Шенгенската зона.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки