Двойният аршин на ЕС: Хем санкции срещу Русия, хем пари за руски европроекти


Двойният аршин на ЕС: Хем санкции срещу Русия, хем пари за руски европроекти
31 Октомври 2016, Понеделник

Докато продължава да поддържа икономическите си санкции спрямо Русия, в същото време ЕС дава 83 хиляди евро за европроект, озаглавен „Искри надежда за руските села“. Финансиране получават 57 малки проекта в пет пилотни региона: Архангелска и Калининградска области, Краснодарския и Алтайския край и Република Алтай, съобщава РИА „Новости“, позовавайки се на представителя на ЕС в руската страна Вигаудас Ушацкас.

„Бихме желали проектите да отразяват това, което е близо до всеки европеец и руснак – гражданите да поемат отговорността за своя живот, да търсят решения и активно да участват в позитивните промени. Именно в това ЕС вижда залога за икономическо и социално процъфтяване на всеки гражданин и страната като цяло“ – заявява европейският представител.

Ушацкас отбелязва, че благодарение на подкрепата на ЕС, жителите на регионите в Русия са успели да изградят къщи за гости и музеи, да почистят бреговете на водоеми и морета, да започнат да заработват пари чрез развитие и предоставяне на туристически услуги. Комисарят подчертава, че проектите са малки, но са много важни, тъй като „тези малки дела водят до конкретни и осезаеми промени“.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки