Скандално: Преглеждат безплатно неосигурени роми


Скандално: Преглеждат безплатно неосигурени роми
30 Октомври 2016, Неделя




Автор: Десант

За работещите българи, плащащи редовно здрави осигуровки, често се оказва, че не достигат направления и неведнъж им се е налагало да плащат прегледи от джоба си. За циганите обаче, които рядко са здравно осигурени, все се намира начин да бъдат прегледани без пари.

Преди броени дни в Разлог и село Баня бяха извършени безплатни профилактични прегледи на неосигурени лица от ромски произход. Сто души, отговарящи на тези критерии, са минали през лекарските кабинети. Предстои подобна акция да се осъществи и в село Краище, община Белица. Миналата година от тази възможност се възползваха неосигурените роми от Сандански.

Тази инициатива е част от Плана за действие към Здравната стратегия за хора в неравностойно положение от малцинствени групи. Целта на прегледите е недиагностицираните заболявания да бъдат откривани навреме и пациентите да получат помощ.

Интересно е дали и въпросната медицинска помощ пак ще я полуават безплатно. При такова ухажване на циганите от страна на държавата, после управляващите да не се чудят защо българите недоволстват от щедрите стипендии за ромчета ученици и се чустват дискриминирани в собствената си страна.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Българин
30.10.2016 18:53:47
2
0
Преди месец отказаха на сина ми преглед,беше болен от тежък грип,не бил си плащал здравните от пет месеца.А как да ги плаща като е безработен и не получава никакви догоди в момента.Ако беше циганин докторите значи нямаше да го върнат.Срам е тая държава,срам!!!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки