Представители на 6 държави се събират на конференция в Бургас за Международния ден на Черно море


Представители на 6 държави се събират на конференция в Бургас за Международния ден на Черно море
30 Октомври 2016, Неделя




Автор: Десант

Представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване - България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна ще се съберат на 31 октомври в Експо център „Флора“ в Бургас на международната конференция, която ще отбележи 20-годишнината от подписването на Стратегическия план за действие за водния басейн, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Представителите на шестте черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия при постигането на  реални резултати по възстановяването и опазването на Черноморския басейн. Участниците ще обсъждат перспективите за обмен на знания и капацитет в подобряване състоянието на морската среда в дългосрочен аспект, и бъдещи инициативи за сътрудничество на регионално ниво чрез Черноморската комисия.

Във форума ще вземат участие представители на Черноморската комисия, ЕС, на Международната комисия за опазване на река Дунав, на българското правителство, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки