Не е за вярване: Преди 75 години имало марка цигари... "Левски"


Не е за вярване: Преди 75 години имало марка цигари... "Левски"
30 Октомври 2016, Неделя


Днес предприемчиви търговци предлагат всякакви фокуси да се прикрият стряскащите картинки върху папиросите

Автор: Диана Славчева

Онлайн оказион предлага стари кутии от цигари за колекционери с лика на... Васил Левски.

Оказа се, че такива папироси е произвеждала фабриката в Пловдив през далечната 1941 г. Не само че образът на Апостола е отпечатан върху долния капак на кутията, но и дори е имало марка цигари „Левски“. Колекционерската находка върви по 30 лева.

След като по настоящите папироси цъфнаха ужасяващи снимки с помътнели зеници, гангренясали крака и увредени бели дробове, веднага се намериха търговци, които да завъртят печелив бизнес на гърба на стряскащите картинки.  Клиенти за това – бол. Заклетите пушачи изобщо не се плашат от изображенията, но по-чувствителните от тях търсят начини да ги прикрият.



И тъкмо тук на помощ идват предприемчивите търговци, които предлагат всякакви алуминиеви или силиконови  цигарени кутии, кожени калъфи, луксозни табакери или картонени боксове, в които да се напъхат обезобразените маркови цигари. Някои от калъфите са с джобче за запалка и дори към тях се предлагат късметчета за изтриване.



Има едноцветни, има изпъстрени с абстрактни шарки, а се срещат и такива с най-различни закачливи изображения на култови персонажи, марки коли и модни дрехи и дори с мили котенца и други герои от известни анимационни филмчета за деца.



Нищо чудно в цялата тази шарения от артикули, по примера на пловдивската тютюнева фабрика отпреди седемдесет и пет години скоро да се появят и табакери с ликовете на Левски, Ботев и други знакови личности от нашата история.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки