Мигранти превръщат известния курорт Гармиш Партенкирхен в гето


Мигранти превръщат известния курорт Гармиш Партенкирхен в гето
Превърнатият в бежански център хотел "Абрахам" в Гармиш Партенкирхен. Снимка: Merkur.de
28 Октомври 2016, Петък


Чернокожите изселници от Африка решават кой къде ще спи в бившия американски хотел "Абрахам", където са настанени мигрантите. Често те крадат, изнасилват и нанасят щети на имуществото в бежанския център.

Автор: Дина Харизанова

Кметицата на германския град Гармиш Партенкирхен е написала писмо до властите, в което подробно описва ситуацията с мигрантите в известния зимен курорт и ултимативно моли да се вземат спешни мерки, съобщава немското издание „Merkur“.



Факсимиле от публикацията в немското издание

Гармиш Партенкирхен е живописно място, което всяка година привлича стотици туристи. Но тази година славата му помръкна – причината е повишеното ниво на престъпност заради нелегалните мигранти, които настани там германското правителство.

Ситуацията се е изострила до там, че кметицата на града Сигфрид Майерхофер се принудила да се обърне към високопоставените чиновници с молба да се намесят, като е заплашила, че в противен случай сама ще започне да прилага собствени мерки за безопасността на гражданите.

Най-голям проблем в Гармиш Партенкирхен създава бежанският център, разположен в бившия американски хотел „Абрахам“, в който живеят 250 мигранти. 150 от тях са пристигнали от Африка и са млади мъже.

Местните медии съобщават за различни случаи на изнасилвания в дома за нелегални имигранти. Зам.-началникът на полицията Томас Холцер не потвърждава тези слухове, но пък заявява: „Власттите  заловиха черните“. По неговите думи чернокожите изселници от Африка решават кой къде ще спи в центъра, а също така крадат вещи и нанасят щети на имуществото.

Майерхофер разказва в писмото си, че е помолила младите момичета да не излизат по тъмно на улицата, за да не се излагат на опасности. Тя твърди, че получава непрекъснато множество оплаквания от местните жители.

Кметицата се заканва, че ако не се вземат мерки за решаването на проблема, ще направи живота на бежанците в хотел „Абрахам“ невъзможен.

Междувременно медиите съобщиха, че баща на местна ученичка споделил, че карат детето му насила да учи ислямска молитва в часовете по етика, като учителите изисквали децата да я знаят наизуст.

В Германия вече има доста училища и детски градини, в които мигрантите са повече от местните и германчетата вече са малцинство. Техните традиции и нрави все повече не се зачитат. Както вече писахме, дори на места официално се забраняват християнските празници и за Рождество Христово няма да се украсяват коледни елхи.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки