Млади възрожденци от Асеновци посветиха изложба на народните будители


Млади възрожденци от Асеновци посветиха изложба на народните будители
29 Октомври 2016, Събота


Участниците в патриотичния клуб са направили изложба на книги, посветени на българските просветители и табло с техни снимки.

Автор: Десант

Изложба от книги, посветени на народните будители и специално табло с техни снимки са подготвили учениците от клуб „Млад възрожденец” в село Асеновци. Техният труд може да бъде видян в местното читалище "Съзнание - 1894".

В навечерието на Деня на народните будители младите възрожденци са разгледали и книгите „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски, „Житие и страдание грешнаго Софрония” на Софроний Врачански и „Рибен буквар” на Петър Берон. Прочели са откъси от тях, като най-голям е бил интересът им към книгите за Васил Левски, от които са научили интересни факти за живота и делото му.

Децата са изпели две от любимите си патриотични песни – „Къде си вярна ти, любов народна” по стихове на Добри Чинтулов и „Хубава си, моя горо” по стихове на Любен Каравелов. Рецитирали ли са и са чели Ботевите стихове, разказват читалищните рботници пред сайта „Плевен за Плевен”.




В категории: Новини , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки