Валери Симеонов: Нарушителите на границата трябва да бъдат спирани и с физическа сила


Валери Симеонов: Нарушителите на границата трябва да бъдат спирани и с физическа сила
27 Октомври 2016, Четвъртък


Коалицията „Обединени патриоти” поиска спиране на нелегалното преминаване на границата, включително с газ, бомби, гранати и огнестрелно оръжие.


Коалицията „Обединени патриоти” поиска спиране на нелегалното преминаване на границата, включително с газ, бомби, гранати и огнестрелно оръжие. Това обяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание, съобщи „Флагман“.

Депутатите от ПФ, „Атака” и „Народен съюз” предлагат проекторешение на Народното събрание. По думите на Симеонов, то касае вземане на категорични мерки, свързани с риска от бежански поток и риска от неособено полезни решения, свързани с бежански центрове.

„Това решение включва на първо място категорична, твърда и безкомпромисна защита на свещените български граници. Тази защита, за която искаме подкрепата на Народното събрание, да бъде извършвана с всички средства, с които може да се предотврати проникването на чужди лица на нашата територия без коментар дали те са бежанци или икономически имигранти”, каза Симеонов. Според него България трябва да приема само такива мигранти, преминали през КПП-тата.

„Всякакъв друг опит за преминаване на българската граница трябва да бъде възпрепятствано по всички възможни начини, в това число и с използване на физическа сила, на водни струи, на газови средства, гранати, бомби, огнестрелно оръжие. Такова е нашето схващане”, отсече Валери Симеонов.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки