Коледата невъзможна: Заради мюсюлманите отмениха рождественското тържество в немска гимназия


Коледата невъзможна: Заради мюсюлманите отмениха рождественското тържество в немска гимназия
27 Октомври 2016, Четвъртък


Срамота! Европа предава изконните си културни и религиозни ценности

Автор: Десант

В немския град Касел отмениха Рождеството – съобщиха някои от световните медии преди броени дни. 47 от 71 местни старейшини от тамошния градски съвет са гласували в градчето, където са учили легендарните братя Грим, да не се празнува нито един от християнските празници!

Забраната се отнася до празнуването на Коледа в градската гимназия. Мотивите за това решение били, че провеждането на традиционния християнски празник щяло било „да оскърби чувствата на учениците, изповядващи исляма“.

В отговор на това германските националисти са поискали пристигналите в страната чужденци да бъдат връщани обратно към родни им места.

Немските медии съобщават, че решението на каселските градски съветници силно възмутило родителите на децата християнчета и те са се обърнали с жалба към администрацията на учебното заведение.

В отговор градските власти са заявили, че и без това в последните години в гимназията Рождество Христово така и не се празнувало мащабно, както преди, и призовали всички да запазят толерантността в отношенията си, независимо от религията, която изповядват.

Местните жители обаче се питат защо със същите аргументи не бъдат забранени и мюсюлманските празници като Курбан и Рамазан байрам например.

А ние не можем да скрием изумлението си така ли занапред Европа ще разбира интеграцията на имигрантите и толератността – като се отказва от изконните си културни и религиозни ценности?


В категории: Новини , Международна политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
muncho
28.10.2016 12:31:21
0
0
A ZASHTO NE SE ZABRANI ,,XELOIN,,NAPRIMER?! SLEDVASHTA STAPKA TRJABVA DA BADE-ZABRANA NA
SVINSKOTO,BIRATA I BIRFESTA!TAKA OSHTE PO-BARZO GERMANTZITE SHTE BADAT ,,INTEGRIRANI,,V NOVATA
ZA TJAX RELIGIJA KULTURA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки