Варненска система за мониторинг на Черно море в реално време изуми световните учени


Варненска система за мониторинг на Черно море в реално време изуми световните учени
Снимка: moreto.net
26 Октомври 2016, Сряда





На провелата се край Варна  IV Световна среща на Университетски консорциум за космически технологии, погледът на участващите във форума световни учени събра варненската система за мониторинг на Черно море в реално време. Тя е със свободен достъп и е разработена  от Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“

Както пояснява сайтът Moreto.net тази уникалната по рода си за България иновация позволява събирането на данни в реално време от голям брой източници, включително и от програмата „Коперник“. Програмата позволява да се проследява състоянието на различните параметри на околната среда, морските пространства, крайбрежните зони, пристанищната инфраструктура и други.

Изграждането на системата е базирано на добрите практики на Норвежката брегова администрация в разработването и управлението на системата BarentsWatch.

Срещата във Варна събра над 150 експерти в областта на най-новите космически технологии от 31 държави, сред които Япония, Сингапур, САЩ, Канада, Египет, Франция, Испания, Германия и Полша.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки