Пак скандал около Бедечка! Започва ново строителство в парка, сигнализират старозагорци


Пак скандал около Бедечка! Започва ново строителство в парка, сигнализират старозагорци
26 Октомври 2016, Сряда


Нови терени са заравнени в парка в Стара Загора. Очевидно се подготвя строителството на поредната кооперация от скандалния квартал, който се оформя вече втора година в зелените площи.


Нови терени са заравнени в парк "Бедечка" в Стара Загора. Очевидно се подготвя строителството на поредната кооперация от скандалния квартал, който по съмнителен начин се строи в зелената площ. Случката идва само месец, след решение на Общинския съвет за запазване на парка и спиране на издаване на разрешителни за строителство там.

За поредното нарушение алармираха от гражданското сдружение „Запазете Бедечка“. От там припомнят, че само преди два месецасе оказа, че водещ проектант в този комплекс е съпругата на главния архитект на Стара Загора. Заради което главният архитект беше принуден да подаде оставка. 

На заседание от 29 септември т.г., Общинският съвет в Стара Загора взе решение да се върви към запазване на прочутия парк чрез промяна в устройствените планове. ОбС прие, че решенията по казуса назад в годините са крайно съмнителни и трябва да се ревизират. 

Въпреки всичко това, строителството не спира, а се заравняват нови терени. Оправданието е, че вече са издадени разрешителни за строеж. При аналогични случаи в "Младост" и в Бистрица в София обаче строителството бе спряно, а кметицата на район "Младост" беше принудена да подаде оставка. В София общинските власти търсят начин да спрат строителството - въпреки че и там е имало издадени разрешения за строеж. 

По необясними причини, от август т.г. насам страницата на Община Стара Загора не показва новите разрешения за строеж. Това означава, че е възможно докато тече общественият дебат, разрешителните за строеж да се множат тихомълком, опасяват се от „Запазете Бедечка“.     


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки