Шокиращо видео от Харманли показва бъдещето на България


Шокиращо видео от Харманли показва бъдещето на България
24 Октомври 2016, Понеделник


Това е Градът на Белоногата. Славейков сигурно се върти в гроба.

Автор: Десант

Шокиращо видео от Харманли се разпространява из интернет. Клипчето е дело на общинския съветник и журналист Светлана Николова, която го е качила на 23 октомври и в социалната мрежа Фейсбук.

Споделянията от неделя насам не спират. На видеото се вижда как забрадена мигрантка пуши на детска площадка, а друга се люлее на люлките в Харманли.

Жените са облечени в дълги черни роби и са с покрити глави.

Ето и разказът на Светлана, от първо лице:

„Детската площадка на Градската градина на Харманли, 22 октомври, 2016 г. Мигрантките дойдоха през тревните площи, с цигарите, а жената с бялата забрадка тръскаше пепелта директно върху площадката.

Тази на люлката се казва Куче, на около 30 г. и е от Афганистан (не се шегувам, така се казва). От няколко дни е в РПЦ Харманли. Когато видя, че я снимам, тя стана от люлката, обърна се с гръб и продължи да се люшка.

След като разбраха, че съм журналист, жената с бялата забрадка показа документите си от центъра, после бързо си тръгнаха. Видеото няма нужда от коментар, то е достатъчно красноречиво. Това е Градът на Белоногата. Славейков сигурно се върти в гроба.

За тези, обаче, които не са от Харманли, се наложи допълнително да внеса малко пояснение. То е за посланието на видеото, което не е просто факт, че жена се люшка на детска люлка.

За моите съграждани такова пояснение не е нужно, те живеят всеки ден с "цветните щрихи" на бита и привичките на пришълците.

Част от тях включват

уриниране на публични места и бой с ножове,

но това е друга тема. В конкретния случай ме възмути напористата наглост, с която мигрантите „превзеха" площадката. Безцеремонно. Преднамерено и демонстративно.

Жената с бялата забрадка седна до мен, навря си цигарата под носа ми и тръскайки върху площадката, пепелта хвърчеше навсякъде. Видимо й доставяше удоволствие. И това е един малък щрих от случая.

Демонстративното, даже враждебно налагане на собствен ред от мигрантите е това, което не се вписва в картината. Поне не в моята.“

Харманли наброява не повече от 10-тина хиляди жители. Към днешна дата броят на мигрантите в бежанския център от отворен тип е над 5 000 души, което се равнява на

половината от местното население.

Хората твърдят, че не могат спокойно да се движат дори в центъра на града. Ние се превърнахме в клоаката на Европа, протестират в градчето. И настояват за спешно затваряне на границата, за увеличаване на бройката на полицаите в Харманли, както и за предприемане на мерки бежанският лагер да бъде от затворен тип.

Това бяха и основните искания по време на няколко поредни протеста, организирани в града. Тревогите на българите бяха чути и подкрепени единствено от Обединените патриоти.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки