"Осмото чудо" на "Българе" за втори път в НДК


"Осмото чудо" на "Българе" за втори път в НДК
24 Октомври 2016, Понеделник


Поради големия интерес към мащабната продукция, само пет месеца след бляскавата й премиера на 14 юни т.г., тя ще бъде представена отново в партньорство с Националния дворец на културата пред столичната публика


На 9 ноември, сряда, от 20 часа Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за втори път в Зала 1 на НДК своя четвърти авторски проект "Осмото чудо". Поради големия интерес към мащабната продукция, само пет месеца след бляскавата й премиера на 14 юни т.г. тя ще бъде представена отново в партньорство с Националния дворец на културата пред столичната публика.
Христо Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл
Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл за пореден път предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега.

"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни.

Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос.
Бен Крос в ролята на Джеймс Баучер
Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

"Осмото чудо" преминава с изключителен успех по сцените в страната, оставяйки възторжената и развълнувана публика в Челопеч, Бургас, Карлово, Хасково, Добрич, Пловдив, Шумен и Кърджали със седмици да си припомня изживяното.

Особено емоционално за изпълнители и публика бе премиерното представление в Добрич, където 2000 зажаднели за българското зрители в Летния театър, под засилващия се студен септемврийски дъжд и 11-градусовите вечерни температури изгледаха постановката до края и не спираха да аплодират, скандирайки "Още!".

Следващото гостуване на "Осмото чудо" е във Варна на 22 ноември на сцената на Двореца на културата и спорта.

Новият спектакъл на "Българе" е поредното вълнуващо предизвикателство за истински родолюбци и искрени почитатели на фолклорното ни изкуство. Столичани могат да се убедят в това сами на 9 ноември.

Билетите за "Осмото чудо" на цени от 15, 20, 25, 30 и 40 лева вече са в продажба на касите на НДК и в мрежата на Eventim.


В категории: Новини , Фолклор , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки