Земеделското министерство ще отпуска финансова помощ за организиране на фермерски пазари


Земеделското министерство ще отпуска финансова помощ за организиране на фермерски пазари
Снимка: МЗХ
08 Октомври 2016, Събота




Автор: Десант

От следващата година Министерството на земеделиетои храните ще отпуска държавна помощ на всеки областен център, заедно със Сдружението на производителите за организиране на регулярни фермерски базари, каквито има във всеки развит град на Европа – обеща земеделският министър Десислава Танева по време на кръгла маса, организирана в рамките на изложението на традиционни храни и продукти „Подкрепяме българското“ в София.

„Тази инициатива дойде и от самите местни власти, така че заедно с тях комуникирахме в какъв вид да е помощта, за да може този фермерски пазар да се провежда събота и неделя така, както е в други градове”, обясни тя.

На форума тя засегна и болната тема, свързана със взаимоотношенията на земеделските производители с търговските вериги. По този повод Танев съобщи, че от един месец министерството се опитва да инициира комуникация с търговските вериги, за да се стигне до споразумение как да се улесни достъпа на българските земеделски производители до потребителите.

Предложението на оглавяваното от нея ведомство в тази посока е възможност регионалните производители също да имат възможност да представят продукцията си в клоновете на търговските вериги по места.

В събота, 8 октомври, пред Националния дворец на културата в София се проведе 27-то изложение, част от кампанията „Подкрепяме българското”, която премина през всичките областни центрове в страната. В столицата участват над 50 производители, които представят местни традиционни храни, сред които млечни и месни продукти, хлебни изделия, мед, вино и др.


В категории: Съвети за земеделието

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки