Измерват въздуха в столицата, който е най-замърсеният в Европа


Измерват  въздуха в столицата, който е най-замърсеният в Европа
08 Октомври 2016, Събота




Автор: Десант

По данни на Световната здравна организация въздухът в България е опасен за здравето на хората. А София е на първо място в класацията на Европейската агенция по околна среда за най-замърсена столица в Европа.
На 7 октомври в нея започна акция за измерване на вредните емисии от изгорели газове на автомобилите. В нея са се включили екипи на „Пътна полиция" и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.
Чрез газ-анализатори ще се измерват емисиите отработени газове на движещите се коли на входа и изхода от София при бул. „Ботевградско шосе”, а неизправните превозни средства ще бъдат спирани от движение.

Подобни измервания на отработени газове ще продължават да се правят регулярно през годината.

Броят на преждевременните смъртни случаи в България поради високите нива на замърсяване, варира между 14 000 и 18 000 души годишно. В тази цифра не се включват тежките белодробни заболявания, болестите на сърдечно-съдовата система, на мозъка и на репродуктивната система, които са в резултат или се обострят от качеството на въздуха, който дишаме.
Целта на акцията е да се предизвика започването на реални действия за решаване на проблема с вредните емисии от транспорта, които са основна причина за високите нива на замърсяване на градовете ни.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки