Скандално! Новините на турски език остават


Скандално! Новините на турски език остават
05 Октомври 2016, Сряда




Автор: Десант

Патриотичният фронт внесе за разглеждане на заседанието на Народното събрание в сряда Законопроект за изменение на Закона за радиото и телевизията, с който да се забранят предаванията на турски език.

„По магистралата до Сливен не може да се хване българско радио, защото е заглушавано от турски радиостанции”, заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Предложението, с което се настоява да се наложи забраната върху предавания на език, различен от българския, предизвика бурна реакция от страна на депутатите на протурската партия ДПС, чийто народен представител Тунчер Кърджалиев прочете декларация, в която се осъждат „опитите на за провокиране на ислямофобия". Той дори съзря „недалновидна, безперспективна и некоректна“ игра между ГЕРБ и ПФ, която цели „спечелването на краткотрайни електорални дивиденти от страна на кандидат-президентската националистическа двойка".

За да сложи край на пререканията депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова предложи проектът за промени в Закона за радиото и телевизията да бъде отложен, като се мотивира, че той не бил гледан в комисиите.

В крайна сметка със „за" отлагането гласуваха 93 депутати, 26 бяха „против", а 7 се въздържаха. Така новините на турски език в ефира на националната ни телевизия оцеляха за пореден път, след като въпреки събраната преди години внушителна подписка за забраната им, се направи всичко възможно да не се проведе референдум по въпроса.


В категории: Политика

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
House M.D.
08.11.2016 00:34:47
0
0
93+26+7=240
2
Благоевград
30.10.2016 14:50:17
0
1
Слушаи Симеонов перчиш се че си чепат ами ако си такъв изперчи се на Тиквата ,та от това има ли по важно .Такаа ще си изкарате още пет мандата като депутатчета от време на време да поставяте въпроса както било по правилник. До сега аз и окло мен вчужбина гласуваме окло 43 човека .Не прави като Сидеров в началото преди години ,Аз подкрепям Борисов защото лично го познавам и е машкар.Чакаме резултати?
1
06.10.2016 08:07:06
1
0
SAGLASNO KONSTITUCIJATA-BALGARSKIJAT EZIK E ZADALZITELEN V OBSHTESTVENITE OTNOSHENIJA!!!
TURSKI EZIK-V TURCIJA! A,AKO NJAKOI NE RAZBIRA,,BALGARSKI SLED 650 GODINI,,PRISASTVIE,,V
BALGARSKITE ZEMI-TOI NJAMA MJASTO NITO V BALGARIJA,NITO V EVROPA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки