Спипаха румънци с контрабандно злато на границата


Спипаха румънци с контрабандно злато на границата
05 Октомври 2016, Сряда





Близо 360 грама контрабандни златни бижута, монети и скрап от златни изделия откриха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на луксозен джип с марка „Порше Кайен". 

Автомобилът с румънска регистрация е пресичал граничния митнически пункт в посока от България към Турция. В колата са пътували четирима румънски граждани.

Пред българските митнически служители на МП Малко Търново те са заявили, че не пренасят никакви стоки, валута или изделия от благородни метали за деклариране и пътуват за Турция с цел туризъм.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите служители откриват в една от чантите между лични вещи пакет, съдържащ 75 употребявани накити- гривни, пръстени, обеци от жълт метал, две монети и скрап от жълт метал с общо тегло 359 грама.

Пътуващите двама мъже в джипа са признали, че пренасят златните изделия с цел продажба в Турция, но „не знаели" , че трябва да ги декларират.  

Двамата румънски граждани са санкционирани с актове за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците за контрабандно пренасяните от тях съответно 205 и 154 грама златни изделия.

Според първоначалната експертиза, задържаните изделия са от 14 до 22-каратово злато. Те ще бъдат отнети в полза на държавата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки