Чешкият президент предложи мигрантите да се разселят на необитаеми острови


Чешкият президент предложи мигрантите да се разселят на необитаеми острови
Снимка: Ройтерс
04 Октомври 2016, Вторник




Автор: Десант

Чешкият президент Милош Земан е заявил, че ислямската миграция в Европа е недопустима заради кутурната несвместиимост. Както съобщава „Файненшъл таймс“, той е предложил мигрантите да бъдат депортирани на необитаемите гръцки острови или незаселените територии в Северна Африка. Тази своя инициатива той оповестил на форума „Диалог на цивилизациите“, провел се на остров Родос в южната ни съседка.

Земан дори е изказал мнение да се опрости част от външния дълг на Гърция, ако тя поеме разходите по настаняването на чужденците.

„Против съм жестокостите на гражданските войни в Сирия, Ирак и други страни, но тук става дума за икономически мигранти“ – категоричен е той, подчертавайки, че не визира изселниците от Русия, Беларус и Украйна, очевидно имайки предвид, че тяхната култура е от европейска.

Сравнявайки ситуацията с разпространението на нацизма в Германия през 30-те години на миналия век, чешкият държавен глава е изразил увереност, че съществува връзка между притока на имигранти и проявите на джихадистите и смята, че последователите на исляма може да се радикализират с помощта на екстремистите.

Подобно на него, унгарският премиер Виктор Орбан предложи преди време да се създаде гигантски град за бежанци край бреговете на Либия.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки